neděle 11. září 2011

Běh Chuchelnou


Absolutním vítězem 3. ročníku Běhu Chuchelnou se v novém traťovém rekordu celkem podle předpokladů stal Vašek Bitala z Lašského BK. Na druhém místě doběhnul Tomasz Wrobel z Polska a celkově třetí příčku obsadil vítěz kategorie B, letos výborný Dan Šindelek z frýdeckého Atletického klubu. Týden po skvělém představení na B7, kde jen díky indispozici svého partnera nezískal lepší než šestou příčku na absolutní čtvrté příčce závod dokončil Roman Baláž.
Stále vzrůstající tendenci mají výkony Libora Bednarze z ostravského X-Airu, který si z pohárového klání odnesl nejen slušný bodový příděl ale taky medaili za třetí místo mezi běžci kategorie A.
Céčku kraloval podzimní fantom této kategorie, jablunkovský gorol v barvách týmu Mk Seitl Roman Slowioczek před nevyspytatelným a dnes skvělým Petrem Jadrníčkem z Ostravské Lokomotivy a Vladem Martynkem z Mostů u Jablunkova. Mezi šedesátníky si při neúčasti Pepy Smoly plný bodový příděl s přehledem pohlídal jeho jmenovec z Mk Kopřivnice Smola. U sedmsedesátníků nic nového pod sluncem - Ervín Podžorný je borec nejen regionálních, ale i republikových parametrů a tak neni divu, že k vítězstvi mezi svými soupeři v kategorii E si připsal i notnou dávku skalpů podstatně mladších soupeřů.
Při neúčasti Petry a Adély se nejrychlejší ženou stala Kača Bluchová z Ak Kroměříž, kterou na stupně vítězů doprovodila Ivka Zbořilová a vítězka kategorie mix z B7 Verča Jerglíková, která si tento obrovský úspěch vybojovala po skvělém výkonu spolu s Radůzem Rudickým... Celkově čtvrtá a první mezi holkama nad 34 let se stala další účastnice a pokořitelka pekelné B7 Lenka Hájková.
Naše barvy na tomto krásném závodě srdnatě a hlavně úspěšně hájil Rosťa Trávníček, který po bramboře z Hrabové v silném Béčku získal třetí místo a Lidka Šokalová, která k zlatu z půlmaratonu přidala krásné druhé místo, když v celkovém pořadí dokázala porazit výbornou Michaelu Waloszkovou z líhně Mirka Kravčíka, nebo třeba doufám již brzy svého týmového kolegu Jardu Vernarského.
Účast byla jistě negativně ovlivněna již zmiňovanou B7 z minulého týdne, kdy spousta borců radši vyklusávala tu nadměrnou dávku kilometrů a výškových metrů, navíc Mk Seitl přes výden absolvoval týmovou štafetu na trati Ostrava-Dražďany a korunu na to přidalo MS v silničním běhu konaném v Holandsku. I tak ovšem kdo přišel jistě nelitoval, počasí bylo pro běh ideální a zbývá jen poděkovat pořadatelům v čele s bratry Vojkůvkovými za krásné běžecké setkání a já osobně doufám, že se příští rok do té prý báječné Chuchelné osobně podívám taky...:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat