čtvrtek 24. března 2011

Slezanský kros


S dvoutýdenním zpožděním po MBP, 11.ročníkem Slezanského krosu začala i Běžecká Velká cena. Díky terenním změnám mohl tentokrát Pepa Nejezchleba pro běžce připravit zbrusu novou trať se dvěma výběhy a jedním nepříjemným seběhem.

V příjemném jarním počasí se na start závodu postavilo celkem 36 mužů a 13 žen. Celkovým vítězem se podle očekání stal domácí superfavorit a čerstvý držitel bronzové medaile z MČR v přespolním běhu Peter Mikulenka. Druhé místo získal mladý vítkovický atlet Radek Karnufek, kterému se podařilo za sebou nechat vítěze tohoto závodu z roku 2009 Radima Kasalíka. 4. pozici a vítězství v kat. B patřilo bězci od Pána Boha, vynikajícímu vrchaři a vůbec specialistovi na běh v terénu Vladanu Šindelkovi. Při vší úctě k jeho soupeřům, Vladan určitě není typ běžce, který by polykal šílené dvoufázové tréninkové dávky a přesto na těchto tratích patři mezi absolutní elitu. Klobouk dolů před ním - sympatický a skromný člověk, který umí...

Holky včera ve Frýdku šly jen poloviční, tří kilometrovou trať, na níž si již podle očekávání při absenci Petry Pastorové, které držím palce při víkendové stovce vedla Adéla Esentiérová, jenž pro změnu tento závod brala jako generální tempový trenink před nedělním startem na Bratislavském maratonu, na němž se určitě bude pokoušet o pokoření času pod tři hodiny.

Mě nakonec můj tempomat v nohách ( časy 2.-7. okruhu 3´20.1 - 3´21.0 - 3´21.2 - 3´22.5 - 3´22.5 -3´21.9 ) do cíle dovedl v průměrném čase 26´44 a tak jsem mohl být spokojený alespoň s návratem Franty Holce na závodní traťe.

Žádné komentáře:

Okomentovat