úterý 10. září 2013

Hrabovský půlmaraton 2013

Dlouho jsem při závodě MBP nezažil, aby ze strany členů PepaTeam byl ryze s pánskou účastí. Tentokrát se tomu tak stalo a náš, stále se rozrůstající babinec zůstal z různých důvodů doma.

Chlapiska se ovšem nechtěla nechat zahambit a v Hrabové jsme do klubové pokladnice medailí a dobrých výsledků přidali slušné výkony i jeden cenný kov...

O ten se postarala naše TOP hvězda Dan Šindelek, který svou kategorii vyhrál a časem 1:19:00, v celkovém pořadí obsadil skvělou druhou příčku za polákem Robertem Antczakem.

Po asi třech miliardách světelných let se na startu nějakého závodu (pokud nepočítám ty úterní treninkové na dožinkáči) objevil Lukáš Krejčí a osobákem všem ukázal, že rozhodně by stálo za to, rozvíjet jeho běžecký talent. Lukáš začal s něčím, co se dá nazvat treninkem před pár týdny a jestli vydrží zdraví a chuť, kterou nyní projevuje, tak nemám obavu, že letos dojde k velkému zemětřesení v kolonkách jeho osobních rekordů.

Já :) ( Radim Lipták ), jsem se svým výkonem taky spokojený, tempově to ještě není úplně vybroušené, ale věřím, že jestli to takhle půjde dál, tak na rychlé půlmaratonské trati v Kobeřicích budu atakovat čas kolem 1:23 ...

Rostík, vzhledem k tomu, že nakonec skončil i za mnou a s ohledem na čas asi dvakrát nadšený nebyl, nicméně nedávno prodělal anginu, z které ještě není stoprocentně v pořádku, ovšem v dalších závodech se dá očekávat, že bude opět dýchat na záda Danovi a nám ta svoje nechá prohlédnout jen z pořádného odstupu...

Velikou radost mi dělá raketovým způsobem stoupající výkonnost naši nové hvězdičky, Róberta Husánika,, který si Hrabovou vybral, coby generálku na blížící se Ostravský maraton a prokázal nejen výbornou vytrvalostní, ale i rychlostní připravenost. Pokud nepočítám pár zimních účastí na LC, tak to byl po Kubánkově minulý týden Robův druhý závod a i přes absenci kilometrovníků a kolaps jeho hodinek jej absolvoval jako starý mazák...:-). Jen tak dál a Ostrava by mohla být kolem 3:45...?!?

Svůj dobrý standart předvedl i Míra Lysek, který se před závodem trošku ošíval a zároveň obával Robova plánu jít pod 1:50 a nakonec se na tento čas, s tři minutovou rezervou dostal i díky jeho téměř tradiční taktice - uviset závod za některou z hezkých spoluzávodnic - v Hrabové tuto roli, k Mirkově plné spokojenosti ( jak nám po závodě sám barvitě vyprávěl a rozplýval se ) odvedla Karinka Javorská z BK SAK Karvina.

Žádné komentáře:

Okomentovat