úterý 31. března 2015

běh okolo Olešné / běh Papratnou

Opět víkend plný závodění a oslav díky početné a úspěšné výpravě. Ale hezky popořadě, sobotní dopoledne se scházíme letos podruhé na závodě pořádaném atletickým oddílem TJ Slezan FM. Jedná se o 10. ročník krosu na Olešné. Mladí a rychlí nám celou trať pěkně prošlapou, pomyslná ideální stopa je i ospalým okem viditelná, nehrozí, že někdo hned tak vykolejí.



Na startu se k lehké nervozitě přidává i dramatická scenérie na obloze, kde se kupí černá mračna a je jen otázkou, kdy si dáme sprchu. Rychle sundáme poslední hřejivé vrstvy a jde se na to! Z Pepa teamu je na startu opět pěkná skupina, velkou radost všem udělala Lidka Šokalová, po tvrdé zimní přípravě na Lysacupu jde do boje i v nížinách. Stejně tak se po delší době ukáže UltraTrailPepa ( zkratka UTTP ? :D ) Marek Moškoř, stihne se vůbec zahřát na tak krátké trati ( 3km ženy, 6km muži ) ? 



Sotva se rozběhneme, čeká nás ostrá zatáčka vlevo s mírným seběhem k přehradě Olešná, ale hned se stočíme zpátky nahoru, abychom se opět rozběhli...dolů :) . A tak to pokračuje jako na housenkové dráze. Přesto se najde i pár rovinek, kde se buď lze trochu vydýchat, nebo naopak využít k předbíhání. 



Rostíkovi se teď daří a od začátku bojuje na předních místech, Lukáš konečně přestal dělat Švejka a rozběhl svižně závod od prvního kola...no dobře, od druhého, to už nám začal opravdu utíkat. Pak jsme se trochu semleli s Jardou a Markem, do toho se přidal Honza Šrubař z TJ Slezan a honba za co nejlepším výsledkem byla hned zajímavější. 

Lila si utíká pro první místo v kt. a nikdo ji nezastaví, Lidka přece jen trochu bojovat musí, ale nakonec s náskokem 6s dobíhá na 3. místě. Lukášovi chyběl těsnější kontakt s přední dvojicí své kategorie, přesto dobíhá na parádním 3. místě. Rosťa je na tom podobně, 3. místo je dnes jeho maximum. Takže slavit se bude! Komplet výsledky zde.



A to nás ještě čeká tombola, kde si Marek odnáší lahvinku turističnou. Místo deště se teď na nás Slunce směje, takže nikdo nespěchá domů a chvíli klábosíme, Rosťa plánuje v neděli výlet..

pořadí v kt. a dosažené časy


A to do Frenštátu, aby si užil krátký závod na 5km - běh Papratnou. Z dostupných informací obsadil celkovou pátou příčku a v kategorii skončil na 3.místě. Výsledky zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat