neděle 27. června 2010

Beskydský šerpa


V sobotu 26.6. se konal v Ostravici další ročník Adrenalin cupu. V tomto závodě jsme měli naše běžecké želízko. Nebyl to nikdo jiný než Radim Lipták, který tento závod zaběhl velice dobře. Jeho čas byl 1h 30min. Určitě se sám na našem blogu podělí o své zážitky.
Součástí Adrenalinu byl druhý ročník Radegast Beskydský šerpa. I tady jsme měli želízko. Lukáš Krejčí doplnil družstvo Šikulů. Složení týmu: Zdenek Pácha, Zdenek Velička, Petr Wágner a Lukáš.
Na start tohoto netradičního závodu se postavilo čtyřicet čtyřčlených týmů. Na startu se objevila i jedna žena. Startovalo se z hřiště na Ostravici. Šla se totožná trasa jako při běhu na Lysou horu kromě sjezdovky. O startovní výstřel se postaral jeden z našich nejlepších horolezců, pokořitel Mont Everestu Leopold Sulovský.
Náš cíl byl jasný od začátku. Chceme bednu. Start se nám celkem povedl podle plánu. Rychlé nahození sudu s pivem a upevnění. Při běhu jsme ještě upevňovali sud, ale v té rychlosti se nám zamotal popruh a druhý jsme vůbec nedali. Sud celkem držel, tak jsme pokračovali dále. Hřiště jsme obkroužili dvakrat, přetrhli jsme pásku, abychom se dostali dál. V této chvíli jsme byli na prvním místě a toto místo jsme už nepustili. Díky Zdenovi Páchovi, který opravdu s váhou okolo 65 kg na zádech běžel, jsme si na začátku vytvořili náskok. Mohli jsme pořádně upevnit sud a pokračovali jsme dále. Postupně jsme se střídali a pomáhali jsme si navzájem jak to šlo. Celý tým podal vynikající výkon a mohl se na vrcholu Lysé hory radovat v čase 2h 1 min z vítězství.
Byl to nádherný pocit, večer při vyhlašování vystoupit na stupínek nejvyšší. Smekám před výkony dalších týmů, které dokázaly v časovém limitu čtyř hodin pokořit vrchol Lysé hory.

Žádné komentáře:

Okomentovat