pondělí 2. srpna 2010

Zlínský šerpa

V sobotu 31.7.2010 se tým Šikulů vydal do Lukova poprat se o další vítězství v netradičním závodě šerpů pod záštitou pivovaru Radegest. Cíl byl jasný. Pokusit se vyhrát do třetice závod šerpů, který je jediný v naší republice.
Na start se přihlásilo 100 dvojčlenných týmů. Úkolem bylo v časovém limitu 75 min donést 50l sud s pivem na šerpovské krosně z Lukova ke zřícenině hradu Lukov. Délka trati byla přibližně 3 km s převýšením cca 300 m. n. m. Startovalo se po 12 týmech s časovými rozestupy. První kilometr trasy vedl po asfaltové silnici a zbytek byl po lesní cestě. Hned od startu závodníky čekalo kilometrové stoupání, které bylo velmi nepříjemné. Přibližně v polovině trasy byla krátká rovinka a pak až do cíle táhlé stoupání.
Tým Šikulů ve složení Zdenek Pácha a já (Lukáš Krejčí) jsme startovali ve třetím běhu. Tentokrát se nám podařilo skvěle odstartovat a hned jsme šli do vedení. Zdena závod skvěle rozběhl a po prvním kilometru už jsme měli docela slušný náskok na ostatní týmy. Na námi určeném místě jsem přebíral náklad já a čekalo mě slušné táhlé stoupání. Šlo se mi velmi dobře, náklad jsem donesl na rovinu, kde opět přebíral Zdena. Rovinku byl Zdena schopen běžet a tím navyšoval naše vedení. V závěru Zdenek pozbuzován mnou a diváky dokázal ještě zrychlit. Časomíra se zastavila na neuvěřitelných 29:18 min. Dosavadní čas byl o 10 min. pomalejší. Pak nám nezbývalo nic jiného než čekat na zbylých 70 týmů jestli nás nepřekonají. Nestalo se tak a my jsme mohli slavit už třetí vítězství na takovém to závodě. Podařilo se nám zkompletovat sbírku ze všech třech závodů, které letos Radegast organizoval.
Závěrem chci poděkovat organizátorům za výběr místa, kde se závod konal. Velice pěkné zázemí jak na startu tak hlavně v cíli v prostředí zříceniny hradu Lukov. Dík patří opět parťákovi Zdenkovi za skvělý výkon. Smékám také před ostatními týmy, které závod absolvovaly. Někteří nevěděli do čeho jdou a na trati byli nemile překvapeni, že to není žádná procházka rozkvetlou zahradou. Jiné týmy trénovaly a už se těší na další ročník tohoto u nás netradičního závodu.
Výsledky závodu budou uveřejněny na stránkách Radegastu. Fotky jsou na našem Rajčeti.
Pokud máte nápad na tratě kde by se mohl konat další závod šerpů v příštím roce sem s nimi. Návrhy budu tlumočit řediteli závodu panu Kmínkovi.

1 komentář:

  1. Spíš by bylo potřeba navrhnout panu řediteli aby si zařídil solidní firmu na výdej cen.

    OdpovědětVymazat