úterý 5. října 2010


Už jen něco přes tři dny nám zbývají do startu 49.ročníku Ostravského Maratonu. Na startovní čáru letošního ročníku by se měli postavit tito tři členové Pepa Teamu :

Ludmila Šokalová - poslední maratonský start v roce 2003. Její osobní rekord na této trati je z roku 2002 a má hodnotu 3:40'36 hod. Lída si dala na pár let od královské trati pokoj, v Ostravě bude určitě útočit na vylepšení svého dosavadního nejlepšího času.

Lukáš Krejčí - měl by to pro něj být celkově 5. maratonský pokus, osobní rekord 3:37'41 hod. si zaběhl loni na Pražském Volkswagen maratonu. Ostrava je ovšem pro Lukáše prvním maratonem, na který "prodělal" nějakou systematičtější tréninkovou přípravu, tak doufám, že jeho výsledek nebo snad start v závodě nijak neovlivní nepříjemné nachlazení, s kterým v posledních dnes zápolí více než s přípravnými kilometry. Pokud všechno dopadne dobře, tak tipuji Lukina mezi adepty na titul Maratonský výkon podzimu.

Radim Lipták - včera jsem oslavil přesně rok od svého úspěšného vystoupení na Mezinárodním maratonu míru v Košicích, kde se mi povedlo zaběhnout zatím svůj nejlepší výkon - 3:04'14 hod. Taky jsem se už zdá se otřepal ze svého červnového vystoupení na Kysuckém maratonu, kde jsem naopak dostal tvrdou lekci  a zjistil, jak někdy může královská trať bolet a tak budu rád, pokud zúročím výsledky svého treninkového snažení.

Čas se krátí, nervozita stoupá, atmosféra houstne a tak nám nezvývá než v doufat v dobré běžecké počasí a to správné načasování formy. Hodně štěsti všem, pro které se jakýkoliv maratonský start stal vrcholem podzimní sezony...



3 komentáře:

  1. Všem vám moc držím palce, Rosťa zafandí osobně. Takže ať ve zdraví a v pohodě doběhnete. http://www.frydek-mistek.cz/cz/o-meste/0682861-slavnostni-otevreni-cyklostezky-kolem-olesne-jiz-tuto-sobotu.html, opravdu se jim to docela povedlo, máme okruh za 10min :-)) Lída Tr.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky,počasí by mělo být snad ideální tak hlavně rozumně a nepřepálit to...Ikdyž nikde není psáno,že to tempo, které považuji za nepřepálené budu schopen vůbec udržet...To je to kouzlo a nebezpečí maratonu,natož když ho člověk běží po 5. v životě...

    OdpovědětVymazat
  3. Ač mi tady chybí vaše pomaratónská chlouba, a máte se čím pochlubit, neodpustím si velkou gratulaci, nebyli jste dobří, byli jste výborní!!! Všichni! Lukáš navíc skvěle zvládl krizi a zabojoval a čas nakonec zůstal solidní. Jo, maraton prostě bolí, je už takový. Tak hodně dalších úspěchů ať máte stále důvod k úsměvu. Zdraví Zdeněk F. A nashle v dubnu na Jakubáku!

    OdpovědětVymazat