neděle 13. března 2011

Kobeřická dvacítka


Vítězem prvního letošního pohárového klání se pro mě trošku nečekaně stal polský běžec Tomasz Wrobel. Na stupně vítězů jej ve své kategorii doprovodil lídr loňského ročníku MBP a můj favorit závodu, za Lašský BK startující Vašek Bitala a bronz v áčku bral s časem kolem 1:12 hod. X-Airák Aleš Velička. Béčko dopadlo celkem podle očekávání. Zvítězil karvinský exmaratonec (prý...:o) Rosťa Kolich před Romanem Balážem a nováčkem této kategorie Marou Škapou. Mimochodem, s teplotou byl Marek v rámci možností určitě spokojený, otázkou je jak moc negativně ovlivnil jeho výkon nepříjemný silný protivítr.

Hvězdou tohoto závodu pro mě byl ovšem Petr Jadrníček, který při neúčasti úřadujícího pohárového lídra za rok 2010 Romana Slowioczka ve velice kvalitním čase vyhrál svou kategorii.

Velmi náročný, ale úspěšný program o víkendu měl nováček mezi šedesátníky Pepa Smola ze seitlova MK, který po sobotním bronzu z pečecké desítky bral dneska stříbro. V Kobeřicích nad jeho síly byl pouze Petr Čižmár a třetí místo obsadil kopřivnický bourák Pepa Kvita.

V měření sil nezkušenějších mužů byl nejúspěšnější Ervin Podžorný před karvinským Jorgosem Jerakasem.

V ženách zopakovala kvalitní výkon z Prusinovic Petra Pastorová, jenž si s přehledem doběhla pro absolutní vítězství před Adélou Esentiérovou a domácí Verčou Jerglíkovou. Holkám nad 35 let kralovala první dáma této věkové kategorie z MBP 2010 Karin Javorská ze SAK Karviná před Danou Škrdovou a na plzeňskou stovku se připravující Ivou Pachtovou.

Z běžců, kteří dnes v příjemném ale větrném kobeřickém počasí nedosáhli na stupně vítězů bych rád vyzdvihnul výkon Boba Najdka, jenž se na tuto trať vrátil snad po patnácti letech, stále pozitivně naladěnou Lidku Šokalovou a v neposlední řadě dobrou práci odvedl Lukáš Krejčí, jemuž se kromě dobrého času podařilo vrátit loňskou porážku seitlovskému pisálkovi s přezdívkou Paparazzi.

A hold vzdávám i sběrateli maratonských startů Mirku Vostrému, který z místa svého bydliště do Kobeřic vyrážel v jednu hodinu ráno...

5 komentářů:

  1. Náš Pepa byl druhý, pokud není chybička ve výsledkové listině. Já to neviděl, doběhl jsem pár kiláků za nimi :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Radime, chybička se vloudila. Ne Nikos TSAMETIS ale Jorgos JERAKAS

    OdpovědětVymazat
  3. Jorgosovi se omlouvám, zdravím jeho kamaráda Nikose a přeju mu ať příští rok rozšíří svůj výčet Kobeřických vítězství.( Anebo vlastně třeba už na 1/2M). Mylné pořadí v kat C dávám za vinu fotografu Lukášovi, který si chlapy na bedně nepohlídal a mě, píšícího ještě před vydáním výsledků tímto uvedl v omyl...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím všechny běžce a gratulace Lukášovi - super čas chlape, Radim už mě nepřekvapí :-), ten už běhá na jiném levelu ! Já začal od zač. března i přes bolavý kotník, tak snad to nějak rozběhám a přidám se brzo k vám.
    Je to ale strašná dřina po 3 měsících nucené pauzy. Roman

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Radime, s teplotou jsem byl spokojen a vítr byl sice nepříjemný, ale moje umístění naštěstí neovlivnil. Na Rostu a Romana jsem neměl a zbytek soupeřů jsem si pohlídal. Ale sklonit se musím před Petou Jadrníčkem, který běžel fakt skvěle.
    Tento týden se o mě pokoušel nějaký kašel a tak i vzhledem k počasí Mořkov vynechám a přijedu až ve středu do F-M na ten kros.
    Mára.

    OdpovědětVymazat