neděle 20. března 2011

Mořkovský zajíc


Předpověd meteorologů se vyplnila a my všichni, Mořkovského zajíce chtiví jsme se v sobotu probudili do zasněženého rána. Podmínky ve srovnání s loňským ročníkem o poznání těžší, ale pohár je pohár a tak se nás na plácku u železniční zastávky Mořkov hlavní trať sešlo přes 80.

Se zajímavou, ale na sněhovém podkladu o to náročnější obrátkovou tratí si ve strhujícím závěrečném finiši nejlépe poradila současná jednička kopřivnického MK Jakub Ambros, který ani ve druhém letošním pohárovém závodě nedal okusit chuť vítězství loňskému šampionu MBP Vaškovi Bitalovi. Nutno je však dodat, že když jsem oba výše zmíněné borce míjel při své snaze dosáhnout mety obrátky, v tu chvíli ztráceli na před nimi běžícího závodníka Tomasze Wrobela ( 1. místo Kobeřická dvacítka ) pěkných pár metrů. Inu, pěkně se nám to letos v Ačku na stupních nejvyšších přelévá a jistě nás čeká ještě spousta krásných soubojů.

Podobně nápínavou bitvu o celkové pořadí předvedli trošku promrzlým diváků v čele s ředitelem závodu Jurou Haraštou nebo třeba bratrům Macíčkům i nejlepší borci nad 40 let. Zde si nakonec vybojoval 103 body do tabulky bodování poháru Rostislav Petráš před opavským Alešem Zajícem a bronz, kvalitní víno a klobásky si do Ostravy odvezl Roman Baláž z BET. Roky nezastavíme a občas se tak stane, že někdo z naších soupeřů přejde do nové věkové kategorie. Toto se z Béčkařů zúčastněných v Mořkově stalo například Davidu Hankemu nebo třeba jeho kopřivnickému týmovému parťákovi Tomáši Popovi, ale jak vidno podle výsledků, určitě letos druhé housle hrát nehodlají - David hned za vítězem z Kobeřic Rosťou Kolichem pátý, Tomáš místečko za ním... Rosťa Trávníček si svou premieru po nemoci v klídku odklusal za Láďou Dvorským z Mk Seitl, který si pro desítkové pohárové body odskočil ve svém náročném březnovém programu - Štafetový beh v Polsku minulý týden a v příští neděli v Bratislavě třeba vodič pro Adélu Esentierovou ).

O tom, že nové koště dobře mete jsme se v Mořkově přesvědčili několikrát. Novici mezi padesátníky Miroslav Vrobel z MK Kopřivnice a Pavel Ševčík ze Zombie Opava odsunuli stálici a jednoho ze spolufavoritů této kategorie Vlada Martynka na třetí místo. A to ještě do zápolení nezasáhli Jura Zátopků nebo třeba seitlovský tvrďák Roman Slowioczek, nebo třeba můj tajný žolík v rukávu, už zase bez bříška běhající Saša Jede Neuwirth.

Svůj svátek si náležitě užili oba Pepíci - letos zajím famozně běhající Smola před Kvitou. Takže ještě jednou dodatečně - Všechno Nejlepší a ať žijou PEPÍCI...

Vítězství v kategorii E se stalo kořistí Ervina Podžorného a druhé místo si do Frýdku odvezl Franta Zikeš.

U holek zatím podle očekávání - 1. Petra Pastorová z MK Seitl před Adélou Esentiérovou BET Ostrava a její týmovou kolegyní, výkonostně stále se lepšící Ivanou Zbořilovou. Nejen z bramborové medaile, ale i z rostoucí výkonosti může mít radost Renáta Bachroníková která může být při pokračování treninkové spolupráce s BET jedním z Es letošní sezony. Nechme se překvapit.

Při neúčasti Dany Šrdlové ( piluje formu před blížícím se Bratislavským maratonem ) si vítězství v dámské kategorii nad 34let zasloužila Iva Pachtová před Libou Kuchařovou (taky očividný výkonností skok nahoru) a Liduškou Šokalovou, která přece jenom musela po problémech s ramenem jít v náročném terénu trošku zadrženě.

Ráno před závodem jsem z počasí neměl vůbec žádnou radost, dokonce jsem zvažoval svou účast jen coby divák, ale nakonec jsem se kvůli výborným machačový párkům přihlásil :-) a můžu říct, že jsem za to rád.

Děkuji pořadatelům za super akci, pohárový kolotoč se točí dál, teď ho budou točit v dubnu v blízkých Veřovicích...

4 komentáře:

  1. Děkuji za zmínku,potěšilo mne to:)!Renata TT Ostrava

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Radime.
    Výborné shrnutí závodu. Taky děkuji za zmínku, z těmi druhými houslemi jsi měl pravdu, pokud vydrží zdraví, tak výkon by měl jít ještě o kus nahoru. David H.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím Pepa tým, bříško už sice nemám, ale tajným žolíkem pro nejbližší sezóny určitě nebudu, zatím mě baví běhat pro radost i když už trošku rychleji. Trumfy vytáhnu až v roce 2015 :-). Saša N.

    OdpovědětVymazat