sobota 2. dubna 2011

Běh okolo Olešné


6. ročník Běhu okolo Olešné, který je druhou akcí do Běžecké Velké ceny se za příjemného slunečného počasí v hlavním závodě na 6 km představilo celkem 47 mužů a v samostném rozběhu si to na 4 km trati rozdalo 15 žen. I přestože se běželo o tituly mistrů Moravy a Slezska v přespolním běhu, byla slabší účast ovlivněna možná i konáním Pražského 1/2 maratonu a taky Ludgeřovickou patnáctkou.

Absolutně nejrychlejšího času na šesti náročných okruzích dosáhl atlet a týmový kolega nejlepšího českého vytrvalce současnosti Dana Orálka Lukáš Olejníček z Moravské Slavie Brno, který si poradil s celkově druhým Jiřím Němečkem z AHA Vyškov a třetí skončil vítěz loňského Kobeřického půlmaratonu Jan Polášek z AO Slávia Havířov.

Svou premiéru v kategorii B si dnes svým 7. místem odbyl Lukáš, který byl vhozen do jámy lvové k takovým borcům, jako jsou Tomasz Wrobel, Pavel Michna nebo třeba Vladan Šindelek. ( medailisti mezi muži nad 34 let ). Dalším kvalitním běčkařem je náš Rosťa Trávníček, který se pomalu dostává do formy a díky startu pod hlavičkou AK Frýdek se může radovat z druhého místa v hodnocení nejlepších krosařů Moravy a Slezska.

Medailovou sbírku bratří Šindelků rozšířil i starší Dan, který v Céčku nenašel přemožitele a připsal si skalp letos válícího Pavla Ševčíka z týmu opavských Zombie nebo třeba skvělého komentátora a ředitele tohoto sportovního klání Pepy Nejezchleby, který si do závodu odskočil od mikrofonu a byly z toho nejen vyplavené endorfiny, ale hlavně druhé místo do mistrovství MaS.

V běžecké ceně po loňském výpadku zaviněnému zdravotními problémy, při absenci vítěze kategorie D z roku 2010 Vladimíra Vragy začíná kralovat pořadatel náročného běhu na Kubánkov Bob Najdek z cyklistického oddílu Racing Olešná.

Ženy na Olešné bojovaly na čtyřech kilometrových okruzích ve dvou kategoriích. Vítěznou juniorkou a mistryní Moravy a Slezska se stala domácí Petra Čaganová, mezi staršíma holkama si pro titul celkem podle očekávání doběhla vítkovická Simona Vrzalová ( nejspíš ji trochu přináším štěstí - kde jsem byl, tam vyhrála...:-). Mnou to ale asi nebude, Simona je fakt dobrá, což mimo jiné potvrdila i mezi špičkou při letošních Běchovicích... Druhé místo brala pardubická Lucie Křížová a bronz účastnice bahenního mistrovství republiky v přespolním běhu Kateřina Bluchová z AK Kroměříž.

Závod fajn, trať na břehu přehrady Olešná náročná ale zajímavá, můj výkon nic moc. Nezbývá než makat a věřit, že v dalších, pro mě důležitějších závodech bude líp...

Žádné komentáře:

Okomentovat