sobota 12. listopadu 2011

Visalaje v modrém aneb Lukáš skokan roku...


Druhá etapa zimních běžeckých radovánek s názvem Lysacup nás konečně zavedla pod kopec, jenž má tento seriál v názvu, a to sice naší, všemi vrchaři milovanou Lysou horu.

Dnešní rozpis nás za krásného, slunečného počasí zavál do Vyšní Mohelnice, kde se v blízkosti známého hotelu Visalaje, něco kolem desáté hodiny dopoledne dalo více než dvouset hlavé stádo po turistické značce vstříc 8,5km vzdálené královně Moravskoslezských Beskyd.

Naše ekipa, po první etapě určitě namlsaná kvalitními výsledky (Rosta 38.,Jirka 49.,Lukáš 60.,Radim 72., soutěž družstev 9.místo) jsem měla ještě jednu u nás nevídanou motivaci. Byl jí Lukášuv úspěch, kdy po výsledcích z loňského ročníku a po jeho 60. místě z Javorníku na dnešní zteč vyrazil od ostatních závodníků v pelotonu rozlišený pomocí modrého návleku určeného pro nejúspěšnějšího v soutěži o Skokana roku.

Na start mé oblíbené trati z Visalaji jsme se nakonec stejně jako minulý týden postavili v počtu čtyř kusů, ovšem perfektě zaběhnuvšího Jirku Dintera o dnešní fight připravilo nachlazení a letošní premieru v soutěži si odbyl Pepa.

osobně jsem se hodně těšil, motivovaný dosavadními úspěchy celého týmu, odpočatý díky právě probíhajícím běžeckým prázdninám a navíc v krásném a pořád ještě relativně teplém počasí jsme spolu s Lukášem, Rosťou, Pepou a dvoustovkou dalších vyrazili k cíli.

Absolutním vítězem se stal Radim Kasalík v novém traťovém rekordu, o pár sekund před Vladanem Šindelkem a ceněnou bronzovou placku si na Slovensko odváží Ladislav Sventek. Nejrychlejší ženy si pořadí oproti Javorníku prohodily - tentokrát zvítězila Petra Pastorová( celkově 38. ), na absoutním 44. místě doběhla loňská vítězka, Fialová kobra Tamara Stonová.

Nebývá pravidlem, abych zaběhnul stejně dobře jak jsem se na závod těsil, ale dnes to vyšlo víc než na sto procent. Díky Lukášovi, který povzbuzený modrým trikotem první kilometr rozběhnul víc než dobře jsem se dostal do tempa a i díky silám ušetřeným čtyřdenním odpočinkem jsem si vyrovnal svůj osobák v rámci svého nejlepšího umístění v závodech LC - 25.místo. Kvalitními body do soutěže družstev přispěl Rostík ( 36.místo,což je ještě o dvě příčky lepší než na Javorníku, ale vnitřně možná utrpěl trauma z toho, že asi po sto letech na jeden závod přišel o post lídra :-). Neboj, příští týden slibuji, že i když nedobrovolně, tak doběhnu opět za tebou...:-). Lukáš zabojoval a hned příčku za Tamarou předal u hladícího bodu na vrcholu svůj startovní lístek na 45.místě, ale i přesto, jak jsem před malou chvíli z výsledků zjistil jsme pro etapu z Šancí modrý dres ztratili. Doufám, že né na dlouho. Boj v soutěži týmů nám ze čtvrtého místa jistil Pepa, který si zaběhnul svůj standart, pocitově byl s výkonem spokojený a na svůj účet si připsal body za 194.místo.

Za tyto výsledky jsme si v dnešní etapě v soutěži týmů vybojovali osmou příčku se ztrátou pouhých pěti bodů na vodníky z Ostravy a deset bodíků nás dnes dělilo od šestého místa karvinského SAKu. Zároveň i díky tomu jsme si po dvou závodech upevnili naš devátý flek...

Příjemným zpestřením dnešní etapy byla účast některých běžeckých kamarádů ze silničních závodů (Heňa, Marek Bárta, Peťa Wala, Viktor Kubita, Karel Sokol...) a už se těším, že příští týden se pole známých tváří ještě rozroste.

Výsledky zde.

3 komentáře:

  1. Ahojte,
    tak vám všem gratuluji z pod peřiny:-( ke skvělým výsledkům! Doufám, že k vám brzy přidám!
    Jirka

    OdpovědětVymazat
  2. Řada kvalitních adeptů do první čtyřicítky na Visalajích chyběla takže v dalších etapách to už taková bomba hlavně z mé strany bohužel asi nebude,navíc Visalaje jsou běhavé,bylo teplo,dalo se běžet nalehko a hlavně bylo sucho!!! Vyšlo nám to perfektně,tak doufám, že na těžší trati ze Šancí neuděláme ostudu. Tak se kurýruj, ať to v neděli od přehrady rozbalíš s námi...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Radime,u tebe nejspíš platí-v zimě poznáš co jsi dělal v létě.Jinak užívej si pozice lídra a výborných výkonů,v následujících méně běhavých etapách budu mít co dělat sám se sebou :-(
    Rosťa T.

    OdpovědětVymazat