pondělí 26. března 2012

Mořkov a Kravaře

Poslední dva prosluněné víkendy byly ve znamení závodních desítek i s účastí PT. V sobotu 24.3. jsme si odběhli zajíce připravené Jirkou Haraštou v počtu 5 lidí.
Nejlépe z nás dopadnul Jirka Dinter, který  na jemu vyhovující zvlněné trati jen o půl minuty nepokořil hranici čtyřiceti minut. Pomyslnou týmovou stříbrnou medaili získal Lukáš Krejčí a bronz patří mě :). Roman Řeha si na Mořkovském zajíci odbyl svou premieru a zároveň i generální rychlostní trenink před blížícím se pražským 1/2M. Budeme příští sobotu držet palce. Velice dobře, ale možná trošku ostřeji než bylo radno zaběhnul první půlku Filip Landsberger ( už od Kobeřic ho hecuji na Paparazziho skalp ) a v druhé mu možna trošku došlo a bažanovi nakonec podlehnul. Pravdou ovšem je, že obrovské objemy běhající pisálek Rosťa Bažanowski zúročil kilometry nasbírané v treninku a v druhé části trati se profesorsky dostal před Filipa i  další řádku soupeřů. Rosťo, držíme palce hlavně v Krakowě, natrénováno máš, tak ať  tvůj výsledek začíná trojkou a dvojkou...:).

Další víkend jsme v menší sestavičce vyrazili směr Kravaře. Tady opět v parádním, slunečném počasí připravil Roman Žídek rychlou trať a tak si téměř padesátka běžců opět mohla udělat obrázek o své rychlostní připravenosti. I zde  byl z naší výpravy nejúspěšnější Jirka Dinter, který z Mořkovského času ubral 15s a ještě více atakoval hranici magické čtyřicítky. Výkonem 40:15 v Kravařích obsadil celkové 9.místo.  jsem Jirkovi opět podlehnul, ale oproti Mořkovu jsem si závod užil daleko lépe, ze svého výkonu jsem měl dobrý pocit a letošní první prolomení času pod 40min. mi znemožnilo jen píchání u žebra, které mě postihlo na 7.km. Lidka Šokalová, která nás tradičně obdarovala perníkovou výslužkou ještě dobírá anitibiotika a tak si čekání na trhání zubu moudrousti, které ji čeká tenhle týden zpříjemnila volně zaběhnutým časem 49:00.

Jarní desítka je moc pěkný závod a je jen škoda, že spousta běžců ji vynechala kvůli ladění formy před velkými závody příští týden - běží se Praha a Bratislava. Tak tedy Seitlovci a Karviňoci ( a taky všichni ostatní, známí i ještě neznámí ), hodně štěstí, ať se daří a zúročte zimní přípravu - a hlavně, užijte si to jako my v Mořkově a Kravařích....:)

1 komentář:

  1. Škoda Radimovy indispozice, neboť mne táhl 2/3 závodu a kdyby vydržel, tak jsme oba pod 40min. Takže příště:-)

    OdpovědětVymazat