úterý 23. července 2013

Treninkovo-závodní úterý no.1

K  závodnímu treninku na dožinkovém okruhu, za krásného,ale poněkud teplého počasí dnes dorazilo celkem 11 kousků, kteří se při společném startu, podle svého uvážení rozhodli pro absolování 5-ti nebo 10-ti kilometrové trati.

V těchto společných výbězích se určitě nejedná o závody v pravém slova smyslu, ale většina z nás si může odzkoušet za asistence a přítomnosti kamarádů běh při větší intenzitě a tempu, které se přece jenom běhá lépe ve skupině než běžci samotnému.

Dneska asi nejúspěšněm účastníkem byl Robert Husánik, který i díky spolupráci, od 5.km vyklusávajícím Romanem Řehou si zaběhl desítkový osobák v čase 49:48.
Parádní výkon po víkendovém tězkém treninku předvedl  taky Marek Moškoř, který  který zvládl pětku  za slušných 21:04  a následně se mnou doklusal mou desítku, jenž jsem i díky němu po sobotním čtyřlístku domlátil za 42:45.

Neoficiálním vítězem pětky byl Filip Řeha, který měl původně v plánu běžet desítku, ale nakonec své snažení ukončil na sedmém kilometru v čase 28:02 !!! Pomyslný druhý flek patří Markovi a bronz Romanovi za čas 21:43. Zaběhat si přišel i Franta Holec, který přivedl i svého kamaráda Kamila Durčáka, jenž se výkonem 24:48 vklínil mezi rivalky a zároveň kamarádky, Lidku Trávničkovou a Kláru Maštalířovou. Holčičí zlato si dnes do Staříče a ve čtvrtek na zaslouženou dovolenou v Maďarsku odvezla  naše Liduška Šokalová.

Na závěr každý z účastníků obdržel z rukou Haničky Maštalířové sladkou odměnu v podobě medového perníku.

výsledky:
5km
Marek Moškoř                 21:04
Roman Řeha                     21:43
Lida Šokalová                   23:34
Lida Trávničková              24:42
Kamil Durčák                    24:48
Klára Maštalířová              24:51
Franta Holec                      25:45

10km
Radim Lipták                     42:45
Robert Husánik                  49:48
Míra Lysek                         50:15

7km
Filip Řeha                           28:02

1 komentář:

  1. Z meho pohledu velmi vydareny treninkovy "zavod", neocekaval jsem tak hojnou ucast, o to bylo snadnejsi hledat si na draze podobne vykonne bezce. Do 5.km to bylo fajn, pak jsem mel par kol trochu utlum, az me Roman nakopl v zaveru na zaklade me prosby "pojdme to dat pod padesat" :) , finalni km jsem bezel za 4:18 , coz z meho pohledu byla slusna drina, ale jsem hepiii, po dlouhou dobu jsem tento cas na 10km mel jako velkou barieru. Cesta domu byla osvezujici - pres reku (uzavreny most u Zida), "vitezny" pernik se dlouho neohral, manzelka potrebovala dodat energii k vyslechnuti mych zazitku, tak neodolala :-) . Budu rad i za dalsi aviza takovych akci, snad se mi podari ucastnit se casteji. Diky!

    OdpovědětVymazat