sobota 25. září 2010

Desítka ve Valmezu

Před pár hodinami zkončil závod na deset kilometrů ve Valašskem Meziříčí. Tento závod není součástí MBP, ale i přesto si závodníci našli cestu a čas si tuto trať zaběhnout. Na start se postavila přibližně padesátka běhuchtivých mužů a žen. Startovalo se z náměstí a po pár metrech následoval seběh k mostu přes řeku Bečvu a pak dál kolem řeky směr náměstí. Na náměstí byl mírný stoupáček, který dal zabrat hlavně v posledních kilometrech. Běželo se celkově pět dvou kilometrových okruhů.
Když jsem na startu viděl Miloše Macíčka a Petru Pastorovou, říkal jsem si, že áčkaři mají zlaté rozdělené. Zmílil jsem se hlavně u chlapů. Po pauze se vrátil Aleš Miko mohutně povzbuzován svým otcem a vybojoval stříbro. Nestačil jen na Kučeru. Miloš skončil pátý. Před sebou měl Pavla Michnu a Kubu Ambrože. Jestli náhodou Milošovi ještě neleží v žaludku ta tyčka salámu co dostal v Hrabové.
V ženách vyhrála sice Petra Pastorová, ale v patách si do cíle přivedla Kateřinu Bobotovou. Káča mohutně sprintovala, ale Petra si první místo pohlídala.
Jak si vedl Pepa team: Lukáš šel na start s cílem zaběhnout čas kolem 39 min. To se mu povedlo a stopky se zastavily na čase 38 min a 40 sekund.
Franta Holec předvedl, že pokud bude zdravotně v pořádku, tak se s ním musí počítat a vybojoval stříbro.
Franta Zikeš, nejenom že byl nejstarším účastníkem, ale bral za svůj výkon bronz.
Ostatní členové buď pracovali a nebo se léčili z nachlazení. Doufejme, že na Zlatém podzimu ve Vratimově Pepa team bude mít větší zastoupení.
Co dodat k organizaci? Počasí nádherné, trasa krásná ikdyž nejsem vyznavačem více než tří okruhů, tak tady se to dalo vydržet. Než jsem se rozkoukal, už jsem byl zas na náměstí. Jedna chybka by tu byla a to jsou zmatené výsledky. Prostě někde se vloudila chybička a nepasovaly časy. Byly posunuty o jednoho a někde o dva závodníky. My, co jsme běželi, tak se v tom vyznáme. I přesto děkuji organizátorům za pěkně strávené sobotní odpoledne.
Jo, abych nezapoměl, děkuji také dvornímu řidiči našeho týmu Rosťovi Bažanovskému za odvoz. Nejsme na tom tak špatně, když si můžeme dovolit královsky zaplatit řidiče z jiného klubu :)

1 komentář:

  1. Doufám,že Franta Zikeš pošetřil síly na zítřejší Běchovice,kde bude obhajovat loňské zlato...Držíme palce

    OdpovědětVymazat