středa 29. září 2010

Pomaratonský výklus...


Dne 10.10. 2010 v 11 hod. se uskuteční 1. ročník horského běhu - Běhu pro rozhlednu s názvem ONDŘEJNICKÁ PATNÁCTKA o pohár dr. Jana Maye. Jak vyplývá z názvu, bude se jednat o 15-ti km závod v krásném, ale náročném terénu kolem Pstruží, Čeladné, s výběhem na 964 m.n.m. vysoký vrchol Skalky, přeběhem na sedlo Ondřejníku a k chatě Ondřejník s cílem ve ski areálu Opálená. Na této trati čeká závodníky převýšení 650 m.

Muži budou na startu rozděleni do 4 věkových skupin, ženy pak do dvou. Součástí hlavního závodu budou i přidružené soutěže žákovských i dorosteneckých kategorií a soutěž škol. "

O bezproblémové zvládnutí prvního ročníku se bude snažit Ski areál Opálená v čele s ředitelem závodu Petrem Mikeskou, své bohaté zkušenosti potom přidá oddíl TJ Slezan F-M s hlavním rozhodčím Josefem Nejezchlebou.

Dnes zbývá do vrcholu mé podzimní sezony, tj. Ostravského maratonu něco přes 9 dní, ale tato nově připravovaná akce bude pro mě jistě velkým magnetem pro případnou pomaratonskou "regeneraci...".

Bližší info o závodě na  www.areal-opalena.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat