neděle 24. října 2010

Kobeřický půlmaraton


Do Kobeřic, už 16. místa konání závodů MBP jsme tentokrát dorazili bez dámského osazenstva, takže jsme věděli, že body do soutěže týmů, na mírně upravené, zhruba o 350 m prodloužené, certifikované trati dneska neziskáme.

Oproti Ostravskému maratonu bylo tentokrát na startu příjemných 12 - 14 stupňů, velkým hendikepem pro většinu z více než 140 závodníků byl ovšem nepříjemný vítr, který tím spoustě účastníků znemožnil zaběhnout lepší časy. I tak se o velice kvalitní úroveň závodu postarala nejen velká skupina běžců z Polska, ale taky atleti Slavie Havířov.

Celkovým vítězem se stal běžec z Havířova, devětadvacetiletý Jan Polášek, který pokřtil novou trať časem 1:14:07. K lepšímu výkonu mu v Kobeřicích kromě bezvětří chyběl ovšem i adekvátní soupeř. Velice důležitého výsledku dosáhla aktuální mufloní jednička Miloš Macíček, který i přes zdravotní problémy posledních dnů, v boji o nejvyší příčky v poháru dokázal za sebou o téměř minutu nechat poláka Tomasze Wrobela. Neméně důležité bylo pro celkové hodnocení čtyřicátníků bylo vítězství nabitého Romana Baláže nad Danem Šindelkem. Roman dnes šel čas 1:21:32, ale ten mu v dnešní velekvalitní kategorii stačil až na čtvrté místo...Bohužel se nedařilo našemu Rosťovi Trávníčkovi a tak doufám, že po Sandokanově propočítání výsledků si udrží i nadále post lídra mezi těmito borci a snad si své dnešní zklamání napraví už ve čtvrtek v Porubě na dalším závodě do poháru. I v Céčku to blížícím se koncem soutěže vře a po dnešních Kobeřicích bude určitě nejspokojenější Jura Zátopek, který na svého velkého konkurenta, letošního premierového ultramaratonce Romana Slowioczka získal 31 sekund. O poznání nejhůř se z elitních padesátníků dařilo Vladu Martynkovi, který za čas 1:27:18 bral 5. flek...V ženské kategorii, kromě kvalitního času vítězky, polské závodnice Ewy Kucharské, jenž půlmaratonskou trať zvládla za 1:24:31 bylo i první vítězství v MBP Adély "Brzo Baláž" Esentierové( prý po prolomení hranice tří hodin na maratonu ) nad bývalou členkou Balážovy Extremní smečky Petrou Pastorovou. I díky Adélinu výbornému času 1:27:27 za ní Petra zaostala o téměř tři a půl minuty...

Mezi další zajímavosti Kobeřického setkání počítám návrat běžecké extra legendy Saši Neuwirtha v dresu Lašského BK, dále první půlmaratonský start Davida Hankeho nebo třeba více než minutové rozdělení siamsko-karvinských dvojčat Bárta - Krejzl...:-)

3 komentáře:

  1. Čus Ráďo, tak zase jeden z povedených závodů .... nemáš pocit, že se ta běžecká základna čím dál více rozrůstá ? Je to vidět na účasti při závodech, ale i při "pobíhání" v rámci tréninku ... mám z toho radost :-))).

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu...Do Kobeřic jezdím rád,závody tam nemají chybu...A co se týče běžců,je super,že běhá čím dál víc lidí a hlavně holek-ty do toho přinášejí více srandy,nadšení a menší zažranost do toho závodění...Běhání bez závodů by nebylo to pravé,chce se to držet v té zdravé soutěživosti,prostě žádný stres...A k tomu nám pak může pomoct právě ta velká běžecká parta,protože my nejsme jen soupeři,ale hlavně KAMARÁDI...

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak, jde o to se pozdravit, pokecat a závody jsou takovou třešničkou. Stejně si myslím, že nesoupeříme mezi sebou, ale spíš s nějakým časem, neboli sami se sebou.
    David H.

    OdpovědětVymazat