čtvrtek 28. října 2010

Porubský čtvrtmaraton


Jubilejní, 10. ročník Poruského čtvrtmaratonu je za námi. Při rekordní účasti přes 150-ti závodníků,byla  oproti Kobeřickému půlmaratonu převážná část z českých luhů a hájů. Vítězná trofej ovšem stejně putuje za hranice, zásluhou suverenního Jána Križáka ze Skalice, kterému se podařilo téměř o minutu na druhou příčku odsunout po zranění navrátivšího se Vaška Bitalu z Lašského BK. Toho v závěru mohutně stahoval jeho týmový kolega Miloš Macíček. Toto pořadí v předposledním závodě MBP 2010 tak s největší pravděpodobností přineslo rozhodnodnutí o celkovém vítězi tohoto ročníku poháru.

Velice dobrý výkon v těžkých podmínkách podala dvojice Filipec - Kluz, ale velké uznání jistě zaslouží i vítěz mužské kategorie C Václav Filip z Náměšti na Hané, který závod dokončil na celkovém 8. místě a za sebou nechal takové borce, jakými jsou např. Dan Šindelek, Roman Baláž nebo třeba Petr Karkoška. Rebus je zdá se rozřešen i v pohárové věkové kategorii nad 50 let, kde Roman Slowioczek z Mk Seitl nedal šanci svým pronásledovatelům a doběhl si zřejmě definitivně pro obhajobu celkového vítězství mezi svými věkovými vrstevníky. Po dlouhé době se výsledková karta obrátila mezi karvinskými dvojčaty a Marek Bárta vrátil porážku z Kobeřic svému týmovému kamarádovi Heňovi Kreizelovi. Husarský kousek se povedl nováčkovi v dresu Pepa Teamu Filipu Řehovi, který ve svém prvním závodě sezony dokončil Porubský čtvrtmaraton před favoritkou ženských kategorií příštích sezon Adélou "až zaběhne pod tři tak Baláž" Esentierovou. Velice jsem zvědav na Hornickou desítku a časy jak Radůze Rudického, tak i našeho Romana Řehy, kteří určitě podle posledních výkonů můžou na rychlé frýdecké trati pomýšlet na vylepšení svého osobního maxima. A stejně, jako výsledky Hornické desítky, může být hodně zajímavé i zápolení nejmladších žen. Hlavně tedy za předpokladu, že se v pohárovém kolotoči častěji po boku Adély Katky "brzy už né Bobotové" ukáže i dnešní vítězka Simon Vrzalová.

Já jsem si ve větrném závodě na trochu pozměněné trati zaběhnul čas o 75 sekund rychlejší než loni, podařilo se mi za sebou nechat i svého soupeře v pohárové kategorii Maru Škapu ( je tedy pravda, že do Markových ideálních klimatických podmínek dneska bylo asi hodně daleko ) a tak cítím z dnešního výkonu velkou spokojenost. 

2 komentáře:

  1. Jsem rád Radime, že jsem se za 2 měsíce dokázal vrátit mezi běžce, běželo se mi dobře, snažil jsem se, ale osobáky jsou úplně na jiných metách, než jsou mé momentální schopnosti. Musím být realista - Hornická když dobře půjde, tak bude někde mezi 41 a 41.30. Hranice 40 min. snad možná někdy v příštím roce, když bude zdraví ..... Zatím neudržím tempo, ale ty běháš jak zajíc, na fotkách i když jsem se díval na ty Tvoje okruhy, bomba !!! Roman

    OdpovědětVymazat
  2. ...však uvidíme v sobotu...Dáš do toho co půjde a uvidíme...Tvůj návrat je obdivuhodný a věřím,že příští rok když bude zdraví,budou i nové rekordy...

    OdpovědětVymazat