pátek 25. února 2011

...Něco končí, něco jiného začíná



Zítřejší den bych nazval téměř zásadní kolizí v termínovce. Jde totiž o to, že se spousta nadšenců bude až se smutkem na srdci loučit v poslední etapě Lysacupu, zatímco o pár desítek kilometrů západněji se pro změnu jiní dočkají dalšího, v pořadí už 18. ročníku silničního závodu, jenž si díky své neopakovatelné atmosféře vysloužil titul Závod roku 2010.

Za náš tým si těžkou prusinovickou trať půjdu vyzkoušet já s morální podporou fotografky Marušky, pod Lysou horu se na desátou hodinu připraví Pepa s Inkou. Můj cíl je jasný. Jednak si opět před začátkem MBP otestovat výkonnost a taky bych si opět rád o něco vylepšil svůj nejlepší čas na této náročné desítce. Pepa coby do letošního roku Lysacupový panic si tuto akci nesmírně oblíbil a zítra by letošní ročník měl zakončit svým jubilejním desátým startem. V Prusinovicích podle informacích ředitele závodu Ondry Němce by oproti minulým ročníkům neměli startovat žádní afričtí závodníci, ovšem i tak nebo právě proto bude jistě velice zajímavé srovnání české jedničky na těchto tratích Honzy Kreisingera s dalšími českými i zahraničními soupeři. Velmi zajímavé vyvrcholení se očekává i v Beskydech, kde se o celkovém vítězi rozhodne až v závěrečné etapě. K vítězství má zatím o krůček blíž slovenský megaborec, policista a horský vůdce v jedné osobě Ladislav Sventek z týmu Ponek.sk, který si to prakticky od první etapy rozdává s v MBP velice známým, v LC za X-IONT Fachmani běhajícím Radimem Kasalíkem z Kravař.

Zítra nás čeká chladný, možná i větrný ale pro PepaTeam doufám super den. Pepovi přeju ať si to perfektně užije, Inka ať udělá spoustu krásných fotek, které budou konkurence schopny nejlepším snímkům v právě probíhající foto soutěži na webu lysacup.cz, Lukášovi v práci sledujícímu MS v klasickém lyžování přeju dobrý signál a Romanovi Řehovi vzkazuji, že ty problémy s kotníkem brzo přejdou a on zase bude trhat asfalt při osobních rekordech.

Žádné komentáře:

Okomentovat