neděle 17. dubna 2011

Veřovská desítka


Účast na tomto dalším podniku MBP byla sice ovlivněna konáním velice zajímavých závodů, o zajímave a dratamatické boje v jednotlivých kategoriích ovšem nouze nebyla.

Při absenci elitních běžců AK Kroměříž ( loni s převahou zvítězil pozdější půlmaratonský vícemistr republiky Jakub Bajza ) Tomasz Wrobel vrátil Jakubu Ambrosovi porážku z Mořkovského zajíce a stal se celkovým vítězem. Postavení nejmladší kategorie v celkovém pořadí ztvrdili bronzový Pavel Michna ze Slezanu F-M a pověstnou bramboru si mezi své cenné trofeje ze světových triatlonových akcí může pověsit Petr Vabroušek.

Jak jsem již zmínil, o strhující souboje nebylo nouze v žádné kategorii a výjimkou nebylo ani Béčko, kde rozdíl mezi zlatým Danem Šindelkem a třetím místem našeho Rosti Trávníčka bylo jen třináct sekund. Mezi ně se ještě vklínil Roman Baláž BET Ostrava, který na Dana po včerejším Valachianrunu ztratil pouhých pět sekund. Kvalitu a úroveň těchto borců pak posvětili ještě výkony skoro domácích běžců z Kopřivnice, celkově 9. a 11. Tomáše Popa a Davida Hankeho.

V Céčku se zatím letos pěkně řeže trojka Slowioczek, Martynek a nováček mezi nimi Miroslav Vrobel.

Bez medaile Kopřivnický MK nezkončil ani v kategorii D. Tu nejcenější, na rychlé obrátkové trati Veřovice-Mořkov a zpět získal kvalitním časem 40:56min. Pepa Kvita. Obrovský souboj o ty zbývající svedli Petr Čižmár (stříbro), Jiří Strakoš (bronz) a černý Petr tentokrát zbyl na šestého z včerejšího Pardubického vinařského půlmaratonu Pepu Smolu.

moc spokojený se svým výkonem být nemůžu, z kopce by to šlo ale po obrátce to byla bída a tak není divu, že za svým loňským výkonem jsem zaostál o více než 50 sekund. Hold není každý den posvícení, ale snad se ho letos ještě dočkám...:-). Lukáš zaběhl velice solidně, až taky na to zhoršení oproti loňsku to není žádná hrůza, ještě něco máknem a snad bude líp. Jak už to částečně vyznělo z výsledků, pro mě se jednou z hvězd tohoto závodu stal Rosťa Trávníček, který po pomalejším vstupu do sezony už začíná pěkně válet a jestli to bude ještě lepší, tak by těch medailí pro Pepateam letos mohlo, aspoň díky němu být požehnaně...:-).

Vzhledem k událostem z posledních týdnů byl ovšem pro mě ve Veřovicích magnetem souboj v kategorii žen. Tady se podařilo Petře Pastorové prodloužit serii svých vítězství nad Adélou Esentierovou, která si po včerejším tempovém treninku na Valachiarunu pro stříbro doběhla v kvalitním čase pod 40 minut. Medailovou čest naší autoosádky při absenci Franty Holce a Franty Zikeše držela naše cukrová Liduška, nestačila jen na zástupkyni dnes fámozních Mk Kopřivnice Darinu Krausovou. Bronz si odváží do Lichnova Dagmar Pavlová.

Kromě medailistů ovšem můžou být aspoň trochu spokojení všichni, po týdnu se sněžením jsme se proběhli za pěkného, slunečného počasí, oproti borcům kteří o víkendu bojovali na maratonských a půlmaratonských tratích jsme získali i nějaký bodík do poháru a jak říká Jirka Novotný ze Sak Karviná - vo vo vo tom to je...

5 komentářů:

  1. ..ty jo,já už budu hodná,netrestej mě profilovkou:)),stačí,že jsem se vytrestala zase bramborou a ještě k tomu zbytečně..tak běhu zdarec!!Renata TT

    OdpovědětVymazat
  2. To je naprosto v pořádku, kdo jiný by tam měl být než pěkná holka. Za bramboru buď ráda, já nemám ani tu. (i když těsně)
    David H.

    OdpovědětVymazat
  3. ..:)))..tak a gratuluju všem!Renata TT

    OdpovědětVymazat
  4. Renátě.
    Nevím, jaké máš v plánu další závody, ale přeji Ti, aby ses zbavila té bramborové medaile a aby jsi vyhrála tu cennější, nejlépe zlatou. Držím Ti palce.
    David H.

    OdpovědětVymazat
  5. ..tak když už jsme se tu tak rozepsali:),pozdě jsem si přečetla Tvé přání,děkuji za něj,ale neviděla bych to tak vysoko,dobrý žert:)!,no a hlásím dnešní bohužel další nářez ala bramorovou do kolekce!..pojala jsem to jako duatlon a s konečnou u pivínka,jedinné pozitivum:))..tak někdy někde na startu Davide!..Renata TT

    OdpovědětVymazat