pondělí 7. listopadu 2011

Lysacup


Tak už v tom zase lítáme... Po roce je zpátky. V neděli 6.11.2011 prologem odstartovaným olympijským vítězem ve skoku na lyžích Jiřím Raškou, už podruhé s netradičním cílem etapy na vrcholu Velkého Javorníku, pro čím dál tím širší okruh bláznů a nadšenců začal Lysacup.

Hudy a spol., otcové a šéfové tohoto vzkvétajícího a rozrůstajícího se podniku každým rokem přicházejí s inovacemi a novinkami, které zpestřují a zároveň motivují stále více běžců se co nejčastěji účastnit na těchto zimních vrchařských zápoleních. K loňskému zavedení barevně rozlišených trikotů pro lídra závodu, nejlepší v jednotlivých věkových kategoriích letos přibyla i soutěž pro nejlepšího účastníka ve váhové kategorii na 90kg. Další zajímavým počinem budou jistě i dvě nové etapy a taky tzv. NIGHT etapa s netradičním startem v 16:30hod.

Prolog se startem v areálu frenštátských skokanských můstků byl již dlouho očekáván a tak není divu, že se nás za krásného, slunečného počasí objevilo rekordních 251 kousků!!! Před porcí více než 400 schodů se celý peloton trošku zahřál a roztáhnul zhruba kilometrovým úkruhem a pak se vyrazilo už naostro. Roli největších favorita potvrdil Ondra Horák, který pokud je zdravotně v pohodě jen ztěží bude nacházet soupeře i letos. Soupeře měl ovšem pod Javorníkem víc než kvalitní. Druhé místo za ním obsadil Luboš Kováčik ze slovenského týmu Inov-8run.sk a bronzovou medaili si odnesl vítěz loňského prologu na stejný vrchol Martin Holiš. Mezi jmény v první desítce nechyběl žádný z případných adeptů na nejvyšší posty celkového pořadí a to např. Vladan Šindelek, Radim Kasalík, loňský celkový vítěz Ladislav Sventek nebo třeba Tomáš Čer či Kamil Vyhnička. Nejrychlejší ženou na vrcholu byla podle očekávání Tamara Stonová před Petrou Pastorovou.

PepaTeam do prvního vystartoval ve složení Rosťa - Radim - Lukáš a nováček na LC Jirka Dinter. Roli lídra i den po Hornické desítce uhájil kvalitním 38.místem Rostík, velice příjemným překvapením pro mě byl ovšem výkon Jirky, který si kromě vynikajícího 49.místa připsal i žádané skalpy nejlepší ženy Tamary Stonové nebo třeba Petra Beneše. Lukáš, den před LC odběhnul H10 na sebe sice v podprůměrném, ale při velkém říjnovém treninkovém výpadku očekávaném čase a tak jeho 60.místo v neděli bylo neskutečné a třešničku na dort pak přidaly oficiální výsledky po prologu, které oblékly Lukáše pro etapu z Visalájí poprvé v historii našeho klubu do modrého návleku pro Skokana roku!!! Fantastický výkon a už teď čistím objektiv svého Nikonu na sobotu, abych tohle mohl zdokumentovat do naší kroniky...VIVAT LUKÁŠ !!! Při těchto skvělých výkonech jsem z naší čtveřice nakonec černého Petra získal , ale po slušném výkonu z Hornické jsem s konečným 72. spokojený a věřím, že by nás vystoupení z Javorníku mohlo ještě víc namotivovat a na běhavé trati z Visalájí bychom nemuseli být bez šance... Uvidíme v sobotu. To se k nám přidá ještě Pepa a průběžnou desítku v týmech i modrý dres budeme chtít uhájit...

Výsledky první etapy zde.

2 komentáře:

  1. Radime, díky za slova uznání, které pro mne jako ryzího amatéra působí jako velká motivace a jsou současně výzvou k dalším etapám:-)
    Jirka

    OdpovědětVymazat
  2. JJ, taky mě naše výsledky v první etapě nabudily a jestli vám to bude takhle běhat i dál, tak mi vůbec nebude vadit, že vám budu krýt záda ze čtvrtého místa...:-)

    OdpovědětVymazat