středa 14. srpna 2013

Cooperův test


Včerejšího Cooprova testu na dožinkovém oválu se za příjemného počasí zúčastnilo 11 běžců. Konečně mám pocit, že jsme si opravdu treninkově zazávodili a věřím, že v tom budem i nadále ve zdraví pokračovat a kromě super pocitu, který nám náš oblíbený pohyb přináší se dostaví i zlepšení a nějaké pěkné výsledky na regionálních i zahraničních sportovních kláních.

Dvanáctiminutovku podle očekávání ovládl Rosťa Trávniček, který se po prodělaných problémech s anginou s námi proběhl poprvé a ke slušným výkonům dotlačil i Lukáše Krejčího (taky premiéra na společných výbězích ) a Radim Liptáka ( mě :) ). Nejen vytrvalost, ale i rychlost jde nahoru Robovi, který se oproti testu z  před několika týdnů zlepšil o více než 300 metrů. Z nováčků našich treninkových úterků se velmi slušně vedlo Filipovi, který po zdravotních peripetiích zdolal pátou nejdelší vzdálenost. O přesnost měření se postaral stavitel trati závodu Palkovice-Kubánkov-Palkovice Bob Najdek, který nás po rychlostním testu provedl zajímavou a zábavnou stezkou kolem řeky Morávky.

Mezi novými tvářemi nesmíme zapomenout na Vladana Pechu a doufám, že se mezi námi ukáže častěji.
Bylo to fajn, já osobně jsem se neflákal a snad se příští týden sejdeme zase v co největším počtu. Na programu budou intervalové úseky na 1km, které s krátkým meziklusem půjdeme 5x.

Výsledky:

Rosťa Trávniček                                     3250m
Lukáš Krejčí                                           3245m
Radim Lipták                                          3195m
Rob Husanik                                           2800m
Filip Landsberger                                    2750m
Bob Najdek                                            2650m
Lila Trávničková                                      2570m
Eva Kopcová                                          2520m
Lidka Šokalová                                       2500m
Vladan Pecha                                          2400m
Franta Holec                                           2400m

11 komentářů:

  1. a tohle me bavi!! :-) Popravde jsem byl vzdy trochu skepticky vuci behani ve vetsim davu, nebo i ve dvojici, ale krome poslechu metronomu pri behu se teto kolektivni behavici nic nevyrovna. (metronom jsem ze zdravotnich duvodu zacal pouzivat a pak take ze zdravotnich duvodu jsem toho radsi nechal :-D )

    Opet jsem si poradne protahl koncetiny, ktere jsou mi za to jeste dnes vdecne. Vylet kolem reky byl super, skoda, ze se uz stmivalo, bez dalekohledu na ocich jsem mel co delat, rad si to zase zopakuji.

    Jsou na netu blizsi informace k zavodu P-K-P ? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odkaz na propozice P-K-P je zde:
      http://www.atletikafm.cz/propozice/palkovice-kubankov/

      věřím, že skupinové tréninky můžou být fajn - jen nevím, zda nevadí rozptyl ve výkonnosti ...

      Vymazat
  2. ...já myslím,že tempo delších předmaratonských treninků se dá v pohodě nastavit tak, aby vyhovovalo jak tomu, kdo trénuje na čas kolem tří hodin tak tomu, kdo půjde třeba na čtyři. Terka Samiecová běhala prakticky pár týdnů a s Filipem jsme s ní odběhli perfektní trenink tempem kolem 5'45/km a spokojenost byla na všech stranách... A tempové treninky na oválu určitě těm dneska ještě pomalejším určitě taky pomůžou-přece jenom tam je pořád nějaký kontakt a sami by určitě takový čas zaběhli hůř...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ok, fajn, budu se těšit :-)
      btw - dneska jsem si zaběhl osobák na své tréninkové devítikilometrové trati, aniž bych se o to nějak zvlášť snažil - první skupinový trénink a už to nese ovoce ;-)

      Vymazat
  3. ja se byl včera protáhnout po okolí Fm-Hliny-Pal-Chle-Zel-Oleš-Fm , na Olešné mě zdraví Lida s Rostou na bruslích, sotva mě míjejí, jdu k zemi, čmelák mi cejchuje pravý nárt, noha roste, říkám si, takový dopink není špatný :-D .

    Kluci na čele úterních tréninků by mohli mít závaží, měl jsem v plánu se jich držet, ale nějak se to nepovedlo :-) , nakonec jsem si musel hlídat záda, ať mě Filip "nepožvýká" .

    Minule jsem dostal za vyučenou od Lídy Š. , když jsme běželi 5/10km , pak si mě vzal na paškál Roman Řeha a dotáhl mě do cíle.

    Pro mě tyhle tréninky jsou velkým impulsem a oživením každého týdne, kdy se účastním.

    OdpovědětVymazat
  4. ...já jsem včera zkoušel cca 200m úseky do kopce na ul.Emy Destinové a oproti květnu, kdy jsem je byl s Filipem byly časy horší...Se sparinngem se člověk fakt hecne a vydá ze sebe víc...

    OdpovědětVymazat
  5. mam tajny sen...trenovat na LC na Palkovicke sjezdovce :-) 100m prevyseni/cca 350m usek

    hodil jsem si trasu P-K-P do mapy a asi mi nekde ujela, chybi mi tam 1km. http://www.mapmyrun.com/routes/view/268863295

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to vychází míň, než těch 17 km. V sobotu nebo v neděli ráno bych to chtěl proběhnout (kdyby se někdo chtěl přidat ...). Trochu jsem na vážkách s obuví, jestli silničky nebo krosovky.

      Vymazat
  6. ...já jsem běžel lysohorský čtyřlístek v silničních závodkách...:) Na neděli ráno bych se určitě přidal...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ok, fajn - neděle mi taky sedí víc
      detaily si řekneme na fb

      Vymazat
  7. taky se rad pridam. ja fb nemam... prosim info tady, nebo na email robert.husanik@centrum.cz , pobezim asi v silnickach, minimusky bych zedrel :-D

    OdpovědětVymazat