úterý 10. září 2013

Štafeta – úterní trénink

Byl jsem dnes pověřen (Rob) zpracováním údajů z tréninku, ještě než se do toho naplno vrhnu, je na místě projít dnešní prezentaci. Celkem pět dětí, jedna nová tvář – vítej Helčo!, Radim, Lukáš, Klára, Terka, Bob, Honza, Filip, Marek, moje maličkost, je to vše? Ale kdepak, na trati dnes kroužilo možná 5 – 6 běžců a další se občas mihli na stezce vedoucí k řece, paráda! Město Frýdek-Místek žije sportem, velice povzbudivé.

Menší peripetie při stavění jednotlivých týmů probíhaly skoro až do posledního kola, ale o to vášnivější diskuze jsme vedli a hromadně povzbuzovali vybíhající/dobíhající členy družstev. Předávka imaginárního kolíku pak byla vždy velmi zábavná.

Původní sestavy týmu uvádět nebudu, ale rovnou chronologicky uvedu průběžné výsledky a čas na kolo.  Opravil jsem dva údaje, svůj čas v posledním kole, původně naměřeno 3:40 dle odpočtu (přidáno 8s), bylo to až moc optimistické a Helči jsem ubral 5s u první rundy – do příště menší návrh, jedny stopky pro všechny u zápisníku, možná by to ulehčilo rychlé dopočítávání při doběhnutí. 


Ještě je třeba vyzdvihnout Top 3 rychlíky, jenž dokázali 1000m okruh proletět na jeden nádech.

  1. Honza „Šroubek“ Šrubař                      (3:21, 3:20, 3:10)
  2. Lukáš Krejčí                                        (3:35, 3:31, 3:24)
  3. Radim Lipták                                       (3:36, 3:30, 3:27)
V závěru byla domluva nad příštím tréninkem v úterý, ten se nekoná, setkáme se ve středu na dráze Slezanu, kde se koná „Slezanská hodinovka“. Viz. odkaz 

Pár fotek z dnešní štafety.









6 komentářů:

  1. Díky za reportáž - i když jsem tentokrát nemohl, tak si to dovedu živě představit :-)
    Osobně jsem tedy spíš očekával, že běh štafet bude něco jako intervalový trénink s kilometrovými úseky - štafety dvojic. Na začátku bych udělal posloupnost běžců podle výkonnosti (například podle výsledků předchozího tréninku běhu v úsecích). Výkonnostně nejslabší běžci by si postupně mohli k sobě vybírat spoluběžce do dvojice - tím by měly vzniknout více méně vyrovnané dvojice. Čekání na spoluběžce by pak nebylo tak dlouhé jako při vícečlenných štafetách a na trati by bylo živěji ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek. Jen sportovně přiznávám, že můj poslední kilák jsem FAKT za 4:01 nedala, takže vteřiny je třeba ubrat někomu jinému, hlásím, že to bylo nějakých 4:08.
    Klára

    OdpovědětVymazat
  3. Taky musím pochválit článek i se super fotkama.
    Jen musím okomentovat pátou fotku. Netrápí mě vlk, ale zrovna sem uvažoval že bych asi potřeboval do zadku vrtulku abych ostatním stačil :-)

    Filip

    OdpovědětVymazat
  4. jj, na te fotce jsme se dobre bavili :) , skoda soumraku, jinak by bylo fotek vic, hlavne ostrejsich, takhle vetsina pusobi aspon trochu dynamicky, jsou dost maznute.

    Klaro, tech par ubranych sekund te urcite namotivuje do priste, abys to poctive stahla a jeste vylepsila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale jestli mě pak někdo postaví do štafety podle času, že BĚŽNĚ běhám kilák za 4 min, tak umřu :-( :-(
      Už tak jsem měla plíce o pár metrů před hrudníkem.... :-)

      Vymazat