sobota 28. května 2011

Horský běh na Lysou horu

Po 14 dnech se východ republiky opět stal centrem vrchařského dění u nás. V neděli bude cílem běžců jesenický Sokolí vrch, ovšem sobotní termín patřil v současné době asi vůbec nejmasovějšímu závodu v běhu do vrchu - Horskému běhu na Lysou bratrů Bednarzů a jejich početného pořadatelského týmu.
Na start pod nafukovací branou zapůjčenou klubem Mk Seitl se nakonec postavilo za velice nevlídného, deštivého počasí rekordních 326 bězců. Toto číslo určitě jistě ovlivnil fakt, že závod byl zároveň kvalifikací pro červnové mistrovství Evropy v běhu do vrchu, ovšem na druhou stranu je třeba jeho obrovskou popularitu a oblibu přičítat hlavně perfektně zvládnuté práci organizátorů a taky magickým parametrům kopce, na kterém se akce koná.
S loni mírně upravenou, o třista metrů prodlouženou tratí si nejlépe poradil Jan Havlíček z ASK Slavia Praha před loňským vítězem běžecké části Adrenalin Cupu Jiřím Vojákem z týmu domažlických Mílařů a absolutní třetí místo před vedoucím mužem vrchařského poháru Jiřím Žákem uhájil Pavel Brýdl z Nového Města nad Metují. O tom, že letos vidina možnosti kvalifikovat se na mistrovství pořádaná v Turecku přilákala na start ostravického závodu pořádně nažhavené kvalitní borce svědčí třeba "až" 9. místo Ondry Horáka z pořádajícího oddílu X-Air Ostrava, který se musel sklonit před výkony např. Martina Freie nebo čerstvého mistra republiky v maratonu Petra Pechka. U Ondry je ovšem na druhou stranu třeba zmínit fakt, že startuje po zimní pauze zaviněné zlomeninou klíční kosti. Kdo ale ze sportovců a obzvláště pak běžců, ruku na srdce nemá nějakou tu svoji bolístku před každým závodem,že...?
Regionální prapor nejvýše pozvedl junior studující ve Frýdku-Místku Tomáš Lichý, který byl zároveň mým černým koněm na dobrý výsledek.(Nemá někdo z velkoklubů zájem o mladého borečka...?). O tom, že kopce umí opět přesvědčily hvězdy posledního ročníku Lysacupu Radim Kasalík(35.) a Vladan Šindelek(42.). Svůj solidní standart před zahraničnímy maratony odvedl Roman Baláž(62.) ovšem naprostou bombou v kopcích byl pro mě výkon karvinského novopečeného otce Petra Waly, který se může svému Vítkovi pochlubit výborným časem a z něj vyplynujícím celkovým 64. místem. Regionální hvězdou se pomalu ale jistě na většině tratí stává, za MK Seitl startující Petra Pastorová, která v celkovém hodnocení závodu obsadila 86. příčku. Asi už nošením dříví do lesa bude stejná fráze ke jménu Ivy Pachtové, která si pro příští ročník staví opravdu hodně vysokou laťku v podobě nových traťových a osobních rekordů.
Naše squadra na Ostravici tentokrát čítala 4 kusy. Já, Radim Lipták (103.) z pohledu zdravotních problémů a treninkového výpadku v posledních dvou týdnech jsem určitě spokojený hlavně s průběhem závodu, pocitem z něj a doufám že už se zdraví umoudří a bude líp...:-). Lukáš Krejčí (121.) si od školních povinností opět bez treninku odskočil zazávodit a bylo z toho zlepšení jeho loňského času na této inovované trati. A až jednou začne trénovat...:-). Vůbec asi největší důvod k radosti z nás ovšem bude mít Pepa Krejčí (307.), který by v tabulce největších zlepšení proti loňskému roku figuroval asi hodně vysoko...:-). Na závěr bych mezi nás, PepaTeamáky rád přivítal naši novou posilu a naději do budoucna Karla Rečku (192.), který si při svém premiérovém závodním startu připsal skalpy takových borců, jakými bezesporu je seitlovské trio Smola, Rudický a Jindra Čáp...:-). Karlosi děkujem a makej...!!!



Výsledky plus fotky zde.
Skvělé fotky na Iscarexu.

Žádné komentáře:

Okomentovat